Kulturni program zasniva se na redovnom godišnjem planu realizacije kulturnih aktivnosti, a najprepoznatljivija manifestacija je svakako program Vogošćanski dani koji se svake godine održava u mjesecu junu i koja tradicionalno završava 24. juna za Dan općine Vogošća. To je smotra kulturno – sportsko – zabavnog karaktera koja je prepoznatljiva mnogim posjetiocima iz Sarajeva i okoline. Pored manifestacije Vogošćanski dani, KSC Vogošća tokom ljetnih mjeseci organizuje i program „Vogošćanske ljetne noći“ tokom koje Vogošćani imaju priliku uživati u posjetama muzičkim koncertima različitih izvođača kao i pogledati kvalitetnu pozorišnu predstavu ili aktuelan igrani film.

Za sve ove programe potreban je i adekvatan prostor za realizaciju planiranih programskih aktivnosti. KSC Vogošća raspolaže kvalitetno opremljenom Kino salom sa 290 sjedećih mjesta te velikom pozornicom koja je pogodna za održavanja raznih kulturnih i zabavnih programa. Promocije knjiga i razne svečanosti održavaju se u Foajeu kino sale koji je i opremljen za ovakve svečanosti.

Biblioteka, koja se nalazi na spratu upravne zgrade, smještena je u dvije prostorije površine 100 m2´ na čijim policama se nalazi preko 23.000 knjižnih jedinica i koja je jedna od snadbjevenijih biblioteka u Kantonu Sarajevo i šire.

Pored gore navedenih programa, JU KSC Vogošća tokom godine organizuje konkurs za najbolji prozno literarni rad za učenike vogošćanskih osnovnih škola, a sve povodom prvog marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Bogatim sadržajem obilježava se i Dan Armije RBiH, Dan državnosti BiH, Dan planete Zemlje kao i vjerski blagdani i ostali bitni datumi značajni za Vogošću i Bosnu i Hercegovinu.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com