Upravna zgrada JU KSC Vogošća odlukom Općinskog vijeća Vogošća od 2014. godine nosi naziv našeg heroja Jasmina Isanovića – Žutog.

Jasmin Isanović – Žuti je rođen 12.10.1969. godine u Sarajevu. Bio je sportista - atletičar. Poginuo je 05.10.1995. godine na Treskavici, kao vojnik, na dužnosti pomoćnika komadanta bataljona za obavještajne poslove u 111. Viteškoj brdskoj brigadi. Posthumno je 1995. godine odlikovan najvišim ratnim priznanjem “Zlatni ljiljan”.
Bio je pripadnik Armije BiH od 06.04.1992. godine, a dobrovoljac Patriotske lige od 11.02.1992. godine. U toku rata bio je pripadnik i komandir diverzantske jedinice i učesnik svih bitaka i akcija na Vogošćanskom ratištu. Takođe, učesnik je i svih akcija na Bjelašničko - Treskavičkom ratištu. Posebno se isticao i dao značajan doprinos na uništavanju neprijateljskih vatrenih tačaka, uništavanju i zarobljavanju MTS-a te uništavanju neprijateljske žive sile, veoma često duboko u neprijateljskoj teritoriji.
Bio je komandir mješovite grupe diverzanata pripadnika 1. Slavne - 111. Viteške brigade koji su zajedno sa pripadnicima II Viteške brigade učestovali u zarobljavanju tenkova u rejonu Kukova - Treskavica.

Nadređeni komandanti uočavaju njegove sposobnosti i rezultete te mu daju sve značajnije i odgovornije zadatke i dužnosti tako da je u kontinuitetu sazrijevao i izrastao u oficira i to izuzetno sposobnog bez ijednog posrtanja. Bio je gost kod predjednika predsjedništva Bosne i Hercegovine Alije Izetbegovića kao izuzetno hrabar i zaslužan borac. U toku rata tri puta je ranjavan.

Upravna zgrada „Jasmin Isanović – Žuti” nalazi se na adresi Jošanička broj 33, 71 320 Vogošća gdje je i sjedište Ustanove. U istoj su smješteni resursi iz oblasti kulturesala, biblioteka te izložbeni hol – foaje. Takođe, Upravna zgrada raspolaže i većim brojem poslovnih prostora.

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com