Sastanci sa predstavnicima KK “Vogošća” i GK “Olimp”

JU KSC Vogošća na čelu sa v.d.direktorom Elvirom Kitušom, danas je upriličila sastanke sa predstavnicima Košarkaškog kluba “Vogošća” i Gimnastičkog kluba “Olimp”. Teme razgovora su bili trenutna situacija uzrokovana pandemijom Covid-19 i planirane aktivnosti koje se očekuju nakon stabilizacije, kao i planovi rada u narednom periodu.

JU KSC Vogošća je istakla da su sportski resursi u potpunosti spremni da se stave odmah na raspolaganje čim se dobiju odobrenja od nadležnih institucija.

Košarkaški klub “Vogošća” je kao i sva sportska Udruženja stopirao rad skoro dva mjeseca, te se nada da će u skorije vrijeme ponovo početi sa treninzima, u ovom slučaju na način kako to budu pravila insistirala. U daljem radu najveću pažnju će posvetiti radu sa mlađim kategorija, a naravno ozbiljan rad nastaviti i u seniorskom pogonu. Elvir Kituša se zahvalio na posjeti KK “Vogošća”, te je ovom prilikom poručio da će JU KSC Vogošća pokušati obezbijediti što bolje uslove za ovaj Vogošćanski renomirani klub.

Predstvnik KK “Vogošća” Amar Kurspahić se zahvalio na pozivu i izrazio veliko zadovoljstvo na dosadašnjoj saradnji kluba i JU KSC Vogošća.

Prilikom prijema Gimnastičkog kluba “Olimp”, v.d.direktor JU KSC Vogošća Elvir Kituša je čestitao predstavniku kluba na uspjesima koje ovaj klub već godinama pravi, te da samim tim promovišu općinu Vogošća i JU KSC Vogošća. Predstavnik kluba Adamir Raščić je prenio trenutnu situaciju u klubu uzrokovanom pandemijojom Covid-19, a također i obrazložio buduće planirane aktivnosti od kojih je najbitnija učešće na Evropskom prvenstvu u ritmičkoj gimnastici koje bi se trebalo održati u Kijevu (Ukraina). Pored velikih finansijskih troškova i nedovoljno trenažnih uslova za ovakvo vrhunsko takmičenje, Raščić se nada da će uspjeti na vrijeme sve obezbijediti da naše takmičarke učestvuju na ovoj manifestaciji. Također, dao se na raspolaganje JU KSC Vogošća da zajednički prebrode ovu situaciju. Adamir Raščić ispred GK “Olimp” je poželio novom rukovodstvu JU KSC Vogošća sretan rad, te se nada još boljoj saradnji. Cjeneći trenutnu situaciju, a koja se odnosi na pandemiju Covid-19, a u skladu sa liberalizacijom mjera koje se odnose na preventivnu zaštitu za sve sportiste i stručni kadar, usaglašene su predstojeće prioritetne aktivnost.
Direktor Elvir Kituša se zahvalio GK “Olimp” na odzivu, te poručio da će JU KSC Vogošća pokušati da stvori još bolje uslove koje bi barem donekle ispunjavali kriterije trenažnog procesa ovog ženskog kluba.