Sastanci sa predstavnicima OK “Vogošća” i AK “Vogošća”

Elvir Kituša v.d.direktor JU KSC Vogošća, danas je upriličio sastanke sa predstavnicima Odbojkaškog kluba “Vogošća” i Atletskog kluba “Vogošća”. Teme razgovora su bili trenutna situacija uzrokovana pandemijom Covid-19, te kako djelovati dalje poslije popuštanja mjera vezano za trenažni proces sportista i klubova.

JU KSC Vogošća je istakla da su sportski resursi u potpunosti spremni da se stave odmah na raspolaganje čim se dobiju odobrenja od nadležnih institucija.

Odbojkaški klub “Vogošća” je kao i sva sportska Udruženja ispoštovao naređenja nadležnih institucija i odluku JU KSC Vogošća, te je prekinuo sa trenažnim procesom i svoje igračice i stručni štab poslao na prinudni odmor. Predstavnik OK “Vogošća” Emzin Bajraktarević se osvrnuo na zadnju sezonu koja je bila veoma uspješna gdje su mlade odbojkašice osvojile prvo mjesto i plasirali se u Super ligu FBiH. Također, planirani početak priprema i normalizacija trenažnog procesa bi trebalo da počne u mjesecu augustu, a sve naravno uz preporuku nadležnih institucija. Elvir Kituša se zahvalio na posjeti OK “Vogošća”, čestitao na uspješnoj sezoni sa željama da i u narednoj sezoni nastave istim stopama, Također, ovom prilikom je poručio da će JU KSC Vogošća obezbijediti što bolje uslove, te zajedničkim djelovanjem pomoći i uzdići odbojku na mjesto gdje i pripada.
Predstvnik OK “Vogošća” Emzin Bajraktarević se zahvalio na pozivu i istakao veliko zadovoljstvo u dosadašnjoj saradnji sa JU KSC Vogošća, te poželio sve najljepše u budućem radu naše ustanove.

Prilikom prijema Atletskog kluba “Vogošća”, v.d. direktor JU KSC Vogošća Elvir Kituša je čestitao predstavnicima kluba Ameli Prnjavorac i Semiri Kahrimanu na uspjesima i velikom zalaganju koje čine na afirmaciji ovoga kluba. Također, razgovarano je o bitnim potrebama kluba poslije dozvole trenažnog proces od strane nadležnih institucija, a koje će se odnositi na sportove čije je djelovanje više vezano za vanjske resurse. Elvir Kituša se osvrnuo na veoma bitnu činjenicu atletike kao baznog sporta koji treba mlade naraštaje da uvodi u same osnove svakog sporta. Predstavnici AK “Vogošća” već rade na pripremama za početak trenažnog procesa kojeg će naravno sprovoditi u skladu sa odredbama nadležnih institucija u koordiniciji sa JU KSC Vogošća. Naravno, poznato je da AK “Vogošća” dosta oskudjeva sa uslovima za kvalitetan rad i razvoj mladih atletičara, te se nadaju da će i to uskoro biti rješeno.

Direktor Elvir Kituša se zahvalio AK “Vogošća” na odzivu, te poručio da će JU KSC Vogošća pokušati da stvori u još kvalitetnije uslove koje bi ispunjavali kriterije trenažnog procesa ovog kluba. Predstavnici AK “Vogošća” su se zahvalili na pozivu i istakli da godinama imaju odličnu saradnju sa našom ustanovom, te se nadaju i dalje ovakvoj saradnji sa željom da će JU KSC Vogošća zajedno sa AK “Vogošća” podići atletiku na još veći nivo.