Sastanci sa predstavnicima JK “Vogošća” i BK “Vogošća”

Elvir Kituša v.d. direktor JU KSC Vogošća, upriličio je sastanke sa predstavnicima Džudo kluba “Vogošća” i Bokserskog kluba “Vogošća”. Teme razgovora bila je situacija u sportu općenito uzrokovana pandemijom Covid-19, te kako nastaviti dalje poslije popuštanja mjera vezano za trenažni proces sportista i klubova.

JU KSC Vogošća je u potpunosti spremna da se stavi odmah na raspolaganje sportskim udruženjima i rekreativcima čim se dobiju odobrenja od nadležnih institucija.

Džudo klub “Vogošća” je kao sport koji je u potpunosti baziran na fizičkom kontaktu, te da još uvijek nemaju nikakve smjernice na koji način će se trenažni proces sprovoditi onako kako u suštini ovaj sport funkcioniše. Predstavnik DžK “Vogošća” Admir Vražalica se nada skorom početku treninga, berem u onom obimu u kojem će to biti dozvoljeno. Također, smatra da je veoma bitno da treninzi trebaju da počnu što prije, jer će nastati veliki problem sa odlaskom djece iz sportskih klubova zbog stvaranja navika zadovoljstva provodeći uz televiziju i internet. Elvir Kituša se zahvalio na posjeti DŽK “Vogošća”, čestitao na rezultatima kluba i ulaganja u stvaranju mladih talenata i reprezentativaca koji našu općinu predstavljaju na raznim takmičenjima. Naravno, uz kvalitetna rad uvijek dođu i rezultati, koji će doći do još većeg izražaja kada se klubovi budu okrenuli jedan drugom u vidu zajedničke podrške i saradnje, uz potporu JU KSC Vogošća i općine Vogošća, naglasio je Elvir Kituša koji je poručio ovom prilikom da će dati sve od sebe da se obezbjede što bolji uslovi za trenažni proces kluba. Admir Vražalica se ispred Dž.K.”Vogošća” zahvalio na pozivu i istakao veliko zadovoljstvo u dosadašnjoj saradnji sa JU KSC Vogošća, te poželio sve najljepše u budućem radu naše ustanove.

Prilikom prijema Bokserskog kluba “Vogošća”, v.d. direktor JU KSC Vogošća Elvir Kituša je čestitao predstavniku kluba Edisu Efendiću na uspjesima kluba i velikom zalaganju na očuvanju tradicije ovog kluba kojeg na njega prenio Edisov otac Ramiz Efendić. BK “Vogošća” je klub koji je do danas iznjedrio veliki broj talenata,vrhunskih boksera i reprezentativaca. koji se na stupali na velikim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Također, razgovarano je o bitnim potrebama kluba poslije dozvole za početak trenažnog procesa, koji će se naravno sprovoditi u skladu sa preporukama nadležnih institucija, i prijedlozima za poboljšanje uslova trenažnog procesa kad se steknu uslove za iste. Edis Efendić je dodao i bitnu činjenicu u homogenizaciji klubova zajedno u saradnji sa JU KSC Vogošća kao domaćinske kuće za sve sportske klubove koji koriste resurse ove institucije.

Direktor Elvir Kituša se zahvalio BK “Vogošća” na odzivu, te poručio da će JU KSC Vogošća pokušati da stvori u još kvalitetnije uslove koje bi ispunjavali kriterije trenažnog procesa ovog kluba i dati punu podršku za još bolju saradnju svih klubova međusobno. Posebnu viziju koju je istakao je da svaka sportska manifestacija koja bude organizovana od strane jednog kluba, bude kvalitetno posjetilački podržana od strane drugih klubova, jer se samo zajedničkim snagama može doći do najboljih uspjeha. Predstavnik BK “Vogošća” su se zahvalio na pozivu i samu činjenicu da JU KSC Vogošća misli na klubove, organizuje sastanke ovakvog tipa i istakli da godinama imaju odlične uslove i odnos sa našom ustanovom, te se nadaju i dalje ovakvoj saradnji sa željom da će JU KSC Vogošća zajedno sa klubovima podići vogošćanski sport na još veći nivo.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)