Održan sastanak sa predstavnicima TKD “Vogošća” i KK “Vogošća”

Elvir Kituša, vd direktor Javne ustanove KSC Vogošća, organizirao je sastanke s predstavnicima Taekwondo kluba „Vogošća“ i Kuglaškog kluba „Vogošća“. Teme razgovora bile su stanje u sportu općenito uzrokovano pandemijom Covid-19, te kako nastaviti trenažni proces uz pridržavanje mjera i preporuka od strane nadležnih institucija.

JU KSC Vogošća u potpunosti je spremno dočekala otvaranje vrata za sva sportska udruženja i rekreativce, pa je već u petak, 15.05. stavila sve svoje resurse na raspolaganje.

Taekweondo klub “Vogošća” svoj trenažni proces počinje u skorije vrijeme, te naglasio da svi jedva čekaju da počnu sa treninzima. Predstavnik TK “Vogošća”, Munir Gaković se nada da će se stanje u skorijoj budućnosti još više poboljšati i da će trenažni proces teći normalno kao što to i zahtjeva od sporta kao što je taekwondo, jer zahtjeva dosta fizičkog kontakta. Elvir Kituša zahvalio se na posjeti TK “Vogošća”, čestitao na rezultatima kluba i afirmaciji vogošćanskog sporta i općine Vogošće. Napokon, otvorili smo ponovo vrata za sve naše sportiste koji će poslije ove velike pauze ponovo raditi ono što najbolje znaju,a to je treniranje i ostvarivanje rezultata, a sve uz podršku JU KSC Vogošća i općine Vogošća, rekao je Elvir Kituša, koji je istakao da će dati sve od sebe da pruži još bolje uslove za trenažni proces kluba. U ime TK „Vogošća“, Munir Gaković zahvalio se na pozivu i istaknuo veliko zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Javnom ustanovom KSC Vogošća, te poželio sve najbolje u budućem radu naše ustanove.

Tokom prijema Kuglaškog kluba „Vogošća“ vršilac dužnosti direktora Javne ustanove KSC Vogošća Elvir Kituša je u komunikaciji sa predstavnikom Kuglaškog kluba „Vogošća“ Jasminom Kasumovićem, naglasio bitnost očuvanja tradicije ovog dugogodišnjeg priznatog Vogošćanskog kluba, te da je i sam klub iznjedrio dosta poznatih imena koji su decenijama branili boje ovog kluba. Također, razgovarano je o bitnim potrebama kluba za poboljšanje uslova trenažnog i takmičarskog procesa, koji će se, naravno, provoditi u skladu s preporukama nadležnih institucija. Direktor Elvir Kituša se zahvalio KK “Vogošća” na odazivu te ovom prilikom poručio da će JU KSC Vogošća pokušati stvoriti još bolje uslove koji bi udovoljili kriterijima trenažnog procesa ovog kluba. Predstavnik KK„Vogošća“ Jasmin Kasumović se zahvalio na pozivu i pozdravio sastanke ovakvog tipa i samu činjenicu da JU KSC Vogošća misli na klubove, te istaknuo da već godinama imaju odlične uslove i odnos s našom institucijom, te se zahvalio što je odmah po prestanku mjera zabrane JU KSC Vogošća omogućila sportistima povratak na terene i nesmetan trenažni proces.