Bazen u Vogošći biti će otvoren ovog ljeta

Potpisivanje ugovora bazena Vogošća

Na osnovu Zaključka kojim je Općinsko vijeće Vogošća na svojoj sjednici od 22.06.2020. godine jednoglasno dalo saglasnost JU KSC Vogošća da uzme pod zakup prostor bazena u WOG centru i stavi ga u funkciju, danas je potpisan ugovor između JU KSC Vogošća i vlasnika prostora u kojem se bazen nalazi, firme „Hayat“ d.o.o.

Domaćin potpisivanju Ugovora bio je načelnik Općine Vogošća Edin Smajić. Ovom prilikom načelnik Samjić je istakao da se na ovaj način realizuju dugogodišnji napori općinske administracije da se ovaj bazen stavi u funkciju, ali da su se tek sada stekli uslovi da se to uradi zahvaljujući razumjevanju, prije svega, aktuelnog ministra kulture i sporta KS Kenana Alikadića, koji se aktivno uključio u uvjeravanje i drugih institucija da imaju interesa u spremnosti da podrže funkcioniranje ovog bazena.

Podsjetimo, prije agresije se na tom mjestu nalazio otvoreni bazen, ali on je dugo prije ratnih dejstava, još 1982. godine, zatvoren zbog nerentabilnosti i taj prostor je tokom prvih poratnih godina bio neuređen i predstavljao je potencijalno leglo zaraze.

Sada su se stekli uslovi da se ovaj projekat realizuje i gazdovanje nad bazenom preuzima JU KSC Vogošća koja na ovaj način, pod veoma povoljnim uslovima, obogaćuje svoje sadržaje. V.d. direktora JU KSC Vogošća Elvir Kituša je već najavio brojne projekte koji će se realizirati na bazenu.

Važno je reći i to da su urađene i sve potrebne tehničke predradnje kako bi se bazen mogao pustiti u funkciju već tokom ovog ljeta. Kao okvirni datum za svečano otvaranje pominje se 25.07.2020. godine.