Sastanak JU KSC i vatrogasnog društva Vogošća

dobrovoljno Vatrogasno društvo i JU KSC

Međusobna saradnja Vatrogasnog Društva Vogošća i JU KSC Vogošća
Danas je v.d. direktor JU KSC Vogošća, Elvir Kituša, upriličio sastanak za Vatrogasno Društvo Vogošća i njihovog predsjednika Jasmina Žigića.
Sastanak je održan u cilju uspostavljanja međusobne saradnje ovog Društva i JU KSC Vogošća. Predsjednik Društva i vatrogasac, Jasmin Žigić, na čiju inicijativu je sastanak i održan, istakao je zadovoljstvo u pogledu visoke zainteresovanosti za samo održavanje sastanka, kao
Naglasak je stavljen na saradnju u smislu maksimalnog mogućeg raspolaganja resursima JU KSC Vogošća, kako bi Vatrogasno Društvo Vogošća unaprijedilo produktivnost, kao i spremnost i sposobnost svojih članova.

V.d. direktor, Elvir Kituša, pokazao je veliku zainteresovanost za ovakvu međusobnu saradnju, a posebno iz razloga što je Vatrogasno Društvo Vogošća jedan naročito društveno koristan subjekt, koji djeluje u interesu cijele zajednice i čiji se članovi nesebično zalažu za spašavanje života građana i imovine. Dogovoreno je da će u budućnosti djelovati i realizovati zajedničke projekte.
Predsjednik Jasmin Žigić se zahvalio na prijemu i ovim putem izrazio nadu da će se kroz buduću saradnju i dogovore poboljšati uslovi rada ovog Društva, te da stavlja na raspolaganje usluge Vatrogasnog Društva bilo kojem segmentu za koje JU KSC Vogošća pokaže interes.