RTV Vogošća

bazen u Vogošći

Ekipa TV Vogošća sa predstavnicima JU KSC Vogošća obišla je prostor bazena u WOG centru, koji je u zakupu JU KSC Vogošća. Bazen će nakon osam godina uskoro biti spreman da primi kupače, ali nephodno je otkloniti tehničke probleme koji su se javili. Elvir Kituša, v.d. direktora  JU KSC Vogošća nas je upoznao sa obimom radova i nabavljenom opremom i rekvizitima koje su prethodili osposobljavanju bazena za rad.

Zakupodavac-firma „Hayat“ je preuzela obavezu sanacije bazenske tehnike i samog prostora bazena. S obzirom da bazen više od osam godina nije bio u funkciji, obaveza je bila da se bazen zakupcu- JU KSC Vogošća preda u upotrebnom stanju.

Zakupac je završio uređenje prostora svlačionica i recepcijskog dijela objekta,te izvršio i nabavku sve neophodne opreme i rekvizita za rad bazena. Odmah po otklanjanju tehničkih problema bazen će biti stavljen u funkciju.

Podsjećanja radi, na osnovu Zaključka kojim je Općinsko vijeće Vogošća na svojoj sjednici od 22.06.2020. godine jednoglasno dalo saglasnost JU KSC Vogošća da uzme pod zakup prostor bazena u WOG centru i stavi ga u funkciju, potpisan je ugovor između JU KSC Vogošća i vlasnika prostora u kojem se bazen nalazi, firme „Hayat“ d.o.o.

Ugovor o zakupu bazena je potpisan 24.06.2020. godine. Bazen sa kupalištem, svlačionicama i kupatilima ima površinu od 850 m2. Nakon potpisivanja ugovora o zakupu pristupilo se radovima na sanaciji bazena.