Otvorena izložba fotografija “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada”

nadja izložba

JU KSC Vogošća u saradnji sa JU Muzej “Alija Izetbegović” sinoć je organizovala izložbu pod nazivom “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada”. Radi se o rijetko prikazanim i privatnim fotografijama i dokumentima iz života Alije Izetbegovića, prvog predsjednika međunarodno priznate Bosne i Hercegovine,
Izložbi su prisustvovali brojni poštovaoci lika i djela Alije Izetbegovića, a imali su priliku pregledati 32 panoa sa više od stotinu trideset fotografija na kojima je predstavljen njegov politički, društveni i privatni život.

Prije zvaničnog otvorenja izložbe prisutnim zvanicama obratio se načelnik Vogošće Edin Smajić s porukom da je način razmišljanja i donošenja odluka prvog predsjednika BiH moguće shvatiti tek u današnje vrijeme.

Direktorica JU Muzej “Alija Izetbegović” Nađa Berberović-Dizdarević kazala je da ovu izložbu čini posebnom činjenica da prikazuje mnoge fotografije i dokumente iz života Izetbegovića koji do sada nisu prikazani u javnosti.

Posjetioci imaju priliku pogledati izložbu “Alija Izetbegović između Istoka i Zapada” svaki radni dan do 23. oktobra, u vremenu od 10.00 do 18.00 sati uz besplatan ulaz.