Promocija knjige ADEM – PRAOTAC U NAMA

ju ksc

Jedna od rijetkih knjiga koje govore o našem praocu Ademu promovisana je sinoć u JU KSC Vogošća. Radi se o knjizi pod naslovom ADEM – PRAOTAC U NAMA autora dr. Nezira Halilovića. Promotor ovog rijetkog i vrijednog izdanja bio je dr. Selman Selhanović, dok je skup moderirala Tahani Komarica.
Kako je istakao promotor ovog djela, Halilović nas kao čitatelje dovodi i uključuje u promišljanje o smislu života, bitka i tubitka. Pitanje postanka čovjeka je vječno pitanje na koje ni nauka nije dala odgovor. Poruke koje nam stižu iz ovog djela su upućujuće i iscjeljujuće. Čovjeku jeste svojstveno da pogriješi, ali daleko je važnije da on to shvati i pokaje se. Ovaj historijski roman nam otvara vidike i poziva čovječanstvo da postavi sebi granice na koje je i Adem bio pozvan da ih se pridržava, u suprotnom, čovječanstvo klizi u propast.
Sam autor knjige kaže da je knjiga nastala na osnovu dugogodišnjeg istraživanja stotina djela i historijskih izvora, pisana je u formi romana i na lagan i narodu razumljiv govor. O našem praocu Ademu vrlo malo znamo i malo ga se sjećamo, ovo djelo će doprinijeti da upoznamo njegov život i život njegove porodice, te iskušenja kroz koja su prolazili naši praroditelji Adem i Hava, istaknuo je autor. Cilj ovog djela jeste da čitaocu pruži što ljepši i potpuniji doživljaj našeg zajedničkog Praoca, kao i događaja koji su okarakterisali njegov život.
Na kraju programa, urednik izdanja i moderator programa Tahani Komarica se zahvalila organizatoru promocije i prisutnima koji su uveličali ovu promociju i pozvala da što više upoznamo život našeg Praoca Adema, te se nada da će autor ćitaoce obradovati još nekim vrijednim i kvalitetnim djelom.
Knjiga je iz štampe izašla prije mjeseca dana i ovo je prva promocija. Recenzenti su dr. Mustafa Prljača i dr. Selman Selhanović, dok je urednik izdanja Tahani Komarica.
Promcija je održana uz poštivanje svih važećih epidemioloških mjera i preporuka.